Jag är en allätare men föredrar helt klart vegetariskt. Länge hade jag dock svårt att hitta vegetariska recept som var snabba, vardagsenkla och mättande. Detta receptet hittade jag i icas tidning buffé någon gång tidigt i höstas tror jag och har gjort det flera gånger sedan dess. Det går fort och blir väldigt gott, och går att variera! I originalreceptet är peston hemmagjord, vilket helt klart blir godare men denna gång körde jag med burkpesto.


Till 4 portioner behöver du:
4 portioner spaghetti
250g edamamebönor
3 avocados
Kapris
Pesto/ingredienser till hemmagjord pesto
Riven parmensan
Flingsalt
Gör så här:
Börja med att göra peston om du väljer att göra egen.
Koka bönorna.
Koka spaghettin.
Tärna avocadon.
När spaghettin är klar blanda i pesto, bönor, avocado och kapris.
Lägg upp på tallrik, strö över riven parmensan och lite flingsalt, klart!
Vill en variera kan man t.ex. välja en tapenade framför pesto, byta ut avocadon till soltorkade tomater, riva över en annan sorts ost, eller addera något annat en gillar - valnötter kan jag tänka blir en hit att smula över!
skriven
Åh, det här är verkligen ett recept i min smak!