Idag testade jag en ny variant på fröknäcke enligt recept från en vän och det blev alldeles ljuvligt kryddigt gott! Och enkelt är det såklart!
2 dl valfritt mjöl (ex. majsmjöl, bovetemjöl, dinkelmjöl)
2,5 dl valfria fröer (ex. solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön)
En nypa kanel
2,5 dl kokande vatten
2 msk kokosolja
Flingsalt
1. Sätt ungnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Koka upp vattnet och smält kokosfettet däri.
4. Blanda ner vattnet i de torra ingredienserna.
5. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
6. Strö över flingsalt.
7. Grädda i 30-40 minuter.
Jag brukar skära till knäcket i lagom stora bitar direkt bär jag tar ut det ut ugnen då det fortfarande är lite mjukt, lättaste sättet att få till fina bitar!
Godaste pålägget enligt mig är smör och prästost, i all sin enkelhet :)
